Skip to content

Daadkracht in schadeherstel
van e-bussen

Ondernemen vanuit passie en overtuiging

Schalken Bus & Truck Recovery is ontstaan vanuit een toekomstvisie op elektrisch rijden. Het was een bewuste keuze om 10 jaar gelden in te stappen in schadeherstel van elektrische bussen. Vanuit passie en het gevoel dat er kansen lagen, hebben we de expertise op dit gebied verder uitgebouwd, waardoor wij ons nu vol overtuiging specialist kunnen noemen in het herstel van elektrische bussen en ander groot materieel.

Het geeft ons voldoening om een oplossing te bedenken voor een schade die op het eerste gezicht onherstelbaar lijkt of waaraan andere bedrijven hun handen niet durven branden. Wij houden van uitdagingen en van waarmaken. Als we er vertrouwen in hebben dat het kan, dan doen we het ook!

Samen met Schalken autoschade heeft ons familiebedrijf zowel financieel als operationeel de nodige kracht om te investeren in innovatie en trends. We houden ons personeel deskundig opgeleid, zodat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de branche. Dit stelt ons in staat om de beste service te bieden en verwachtingen te overtreffen.

Historie Schalken Autoschade en Schalken Bus & Truck Recovery

In 1977 begon Piet Schalken het eerste autoschadebedrijf in Waalwijk aan de Eerste Zeine. Het bedrijf begon met tectyleren en spuiten, maar groeide snel uit tot een compleet schadeherstelbedrijf met 7 medewerkers. Schalken Autoschade was het eerste bedrijf dat het FOCWA-stempel ontving en in opdracht van verzekeringsmaatschappijen werkte.

Pierre, de zoon van Piet, begon op 15-jarige leeftijd mee te werken in het bedrijf en specialiseerde zich in het snel en goed spuitklaar maken van auto’s. In 2004 verhuisde het bedrijf naar de Industrieweg in Waalwijk. Toen de crisis toesloeg in 2008, ging Pierre op zoek naar nieuwe klanten en begon hij, naast het autoschadebedrijf, Schalken Bus & Truck Recovery voor schadeherstel aan bussen en trucks. In 2011 nam Pierre het bedrijf over na het overlijden van Piet. Lenka, de vrouw van Pierre, stapte in 2018 in het bedrijf en verzorgt nu de administratie.

Garanties en certificaten

NEN 9140 voor het werken aan elektrische installaties
Onze schadeherstellers werken volgens de NEN 9140 norm aan het herstel van hybride en volledig elektrische voertuigen. Dat doen ze in een goed af te sluiten werkplaats met eigen toegang en faciliteiten om veilig te kunnen werken met hoogvoltagesystemen. Wij investeren continu in opleiding en bijscholing, zodat onze experts op de hoogte zijn en blijven van de nieuwste technieken en ontwikkelingen.

Keurmerk schadeherstel
Wij werken volgens de richtlijnen van het Keurmerk Schadeherstel programma. Dit betekent dat wij uw bus repareren volgens fabrieksvoorschriften; met originele onderdelen en gekeurd door een gecertificeerde en onafhankelijke keurmeester. Ons certificaat garandeert 100% herstel volgens merknormen, behoud van veiligheidsaspecten, fabrieks- en carrosseriegarantie. We regelen de schadeafhandeling direct en u heeft inzage in het schadeverloop.

Word jij onderdeel van ons team?

Bussen en trucks imponeren door hun grootsheid. Het is onze passie om deze krachtpatsers weer mooi, snel en veilig de weg op te krijgen. Dat doen we vanuit onze moderne werkplaats in Waalwijk en op locatie bij onze klanten, gevestigd in de Benelux en Duitsland. Bij Schalken Bus & Truck Recovery wordt er hard gewerkt en veel gelachen. Aan het einde van de week drinken we ook wel eens samen een biertje. Wij zijn een familiebedrijf en dat merk je aan de manier waarop we samenwerken en klaarstaan voor elkaar én de klant. Binnen ons team is er altijd ruimte voor een collega die van aanpakken weet. Of je nu al een echte vakman bent, of juist nog veel wilt leren, bij ons kun je groeien en jezelf ontwikkelen. Kom jij ons team versterken?

Wij werken voor en samen met gerenommeerde partners

byd-logo1-scaled
LogoVerboonTechnicalservices
1590389608200
Connexxion_logo
Ebusco_logo

Wij zoeken een

Schademanager / calculator

Heb jij ervaring als schadecalculator van auto’s en ben je op zoek naar een nieuwe, professionele werkomgeving? Solliciteer dan nu bij Schalken Autoschade in Waalwijk.